Предстои 13-тото национално състезание по компютърни мрежи за ученици

Тринадесетото  национално състезание по компютърни мрежи в България за ученици от 8 до 12 клас ще се проведе на 8 април 2017 г. от 13:00 до 19:00 ч. в град София, в сградата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, на бул. „Джеймс Баучър”№5.

Състезанието се провежда в два кръга -  теоретичен тест за всички ученици и практически казус на Packet Tracer (софтуерен симулатор) за 15те класирали се финалисти.
За подготовката на теоретичния тест и практическия казус специалистите от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски” ползват материали от световно признатата програма “Сиско мрежова академия”.

Дванадесетокласниците, чийто резултат от теста и практическия казус на състезанието, приравнен към шестобалната система, е отличен от 5.50 до 6.00, получават правото да се обучават във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, като тази оценка им се признава за резултат от кандидат-студентски изпит по специалността.

Желаещите да се включат, могат да го направят в периода 13 февруари - 6 април 2017 г., като се регистрират за участие на страницата на състезанието.

Състезателите следва да се явят на 8 април между 13.00 и 14.30 часа за регистрация на място във ФМИ. От 15:00 ч. до 19:00 ч. ще се проведат теоретичният тест и практическата задача, като победителите ще бъдат излъчени и наградени на 9 април 2017 г.

Участниците в състезанието, които не са от София, ще могат да нощуват на 8 април в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади, на бул. "Драган Цанков" 21А, срещу "Интерпред".

Telelink          VM