Пусната е новата версия на курсовете по CCNA - v7, както и нова версия на Packet Tracer - v7.3.0

Имаме удоволствието да обявим, че вече е достъпна най-новата версия на курсовете за Networking Academy CCNAv7, които ще подготвят обучаващите за новата версия на изпита за индустриален сертификат - Cisco Certified Network Associate. В допълнение към новата версия на курсовете е обновен също и симулаторът Packet Tracer (версия 7.3.0).

Новите три курса на CCNAv7 са, както следва:

CCNv7: Introduction to Networks
CCNAv7: Switching, Routing, and Wireless Essentials
CCNAv7: Enterprise Networking, Security, and Automation

Всеки курс се състои от приблизително седемдесет учебни часа, които заместват четирите съществуващи курса на CCNA версия 6. В допълнение към тези курсове се предлагат и материали за преход към CCNAv7, които да помогнат на студентите, които понастоящем са в курсовете на CCNA, да се подготвят за новия сертификационен изпит.

Тази нова учебна програма е предназначена да помогне на студентите да придобият уменията, необходими за новите мрежи и дигиталното бъдеще. Новите теми включват безжична връзка, сигурност и автоматизация. В допълнение към подобреното съдържание, новите курсове въвеждат значителни подобрения в потребителския интерфейс на студентите, включително отзивчив дизайн, който може да се използва на всяка платформа, включително мобилни устройства. Подобрява се оценяването на студентите.

За да се запознаете с промени в сертификатите на Cisco, както и с новите курсове CCNAv7, можете да прегледате следното:

Онлайн ръководството “Unleashing the Power of the New Network” - Самозаписване
New CCNAv7 Product overview deck – секция "Additional Documents", на страницата
CCNAv7 Frequently asked questions - вижте в съответната секция на страницата, папка English

Заедно с новата версия на курсовете, излиза и съответна нова версия симулаторът Packet Tracer 7.3, в който има подобрения относно еволюцията към новата мрежа, включително повече за безжични свързаност и глобални (WAN) технологии.

С две нови устройства в Packet Tracer v7.3.0 вече можете да симулирате Cisco 4331 Integrated Services Router (ISR) с интегрирани WAN портове и безжичен контролер Cisco 3504 (WLC), включително централизирано управление, управление и отстраняване на проблеми в следващото поколение безжични мрежи. Packet Tracer v7.3.0 също има подобрения за достъпност и използваемост, както и новодобавени CLI команди и други.

Packet Tracer 7.3.0 е минималната версия, която поддържа новите курсове CCNAv7.
За CCNAv6 (и по-старите версии) можете да използвате все още Packet Tracer v7.2.2.

Повече подробности можете да видите в секцията Packet Tracer Resources.

Telelink          VM